fbpx

Ghid complet pentru cununiile civile in Bucuresti: Acte, proceduri, costuri si locatii de vis

Ghid complet pentru cununiile civile in Bucuresti: Acte, proceduri, costuri si locatii de vis

Cununia civila este un eveniment important in viata cuplurilor care doresc sa-si oficializeze relatia. In Bucuresti, cununiile civile se pot desfasura atat la primarie, cat si in alte locatii, inclusiv in aer liber, iar procedurile si actele necesare pot varia in functie de sectorul in care se organizeaza. In acest ghid, vom oferi informatii utile si relevante pentru cei care isi doresc o cununie civila in Bucuresti, care sa-i ajute sa se pregateasca corespunzator si sa organizeze evenimentul perfect.

Cat costa o nunta? Bani, buget si cheltuieli pentru nunta.

Inainte de a se organiza o cununie civila, viitorii miri trebuie sa ia in considerare cativa factori importanti, precum documentele necesare, procedurile de obtinere a actelor si programarea ceremoniei la primarie sau la casa de casatorii. De asemenea, in functie de locul unde se va organiza cununia civila, se pot aplica taxe si alte costuri suplimentare.

Scopul acestui ghid este de a oferi informatii detaliate si utile despre toate aspectele legate de organizarea unei cununii civile in Bucuresti, inclusiv despre actele necesare, procedurile de obtinere a acestora, locatii pentru organizarea ceremoniei, idei de decor si fotografie, precum si informatii despre costuri si alte aspecte importante.

I. Actele si documentele necesare pentru cununia civila in Bucuresti

Inainte de a va putea stabili cununia civila, este important sa aveti la indemana toate actele si documentele necesare pentru acest proces. In continuare, vom discuta despre ce acte si documente sunt necesare pentru cununia civila in Bucuresti.

Actele si documentele necesare pentru cununia civila in Bucuresti

A. Actele necesare pentru cununia civila

Pentru a va putea cununa civil, este necesar sa aveti actele de identitate valabile. Acestea pot fi cartea de identitate, pasaportul sau permisul de conducere. In plus, este necesar sa aveti un certificat de nastere si un certificat de celibat sau de divort, dupa caz. Daca sunteti straini si nu aveti rezidenta in Romania, veti avea nevoie de un certificat de celibat sau de divort eliberat de tara de origine.

B. Documentele necesare pentru cununia civila

In afara de actele de identitate, trebuie sa prezentati si urmatoarele documente:

1. Cererea de casatorie

 • Aceasta poate fi obtinuta de la starea civila unde doriti sa va cununati civil.
 • Cererea trebuie sa fie semnata de ambii parteneri si sa includa data si ora la care se doreste cununia.

2. Acte doveditoare ale starii civile

 • Certificatul de nastere
 • Certificatul de casatorie sau certificatul de divort.

3. Dovezi ale adreselor de domiciliu

 • Facturi de utilitati
 • Adeverinte de salariu
 • Alte documente care atesta adresa la care locuiti.

4. Livretul de familie

 • Acesta este eliberat la starea civila unde ati fost cununati si este necesar pentru a va putea inregistra casatoria la autoritatile competente.
 • Livretul de familie este un document oficial care contine informatii despre membrii familiei si este eliberat la starea civila dupa inregistrarea casatoriei.
 • Este important sa aveti acest document la indemana deoarece acesta va fi necesar pentru alte acte oficiale, cum ar fi obtinerea unui pasaport sau a unei carti de identitate.

In concluzie, pentru a va putea cununa civil in Bucuresti, trebuie sa aveti la indemana toate actele si documentele necesare si sa indepliniti toate cerintele legale. Este important sa faceti toate aceste pregatiri din timp pentru a va asigura ca totul decurge fara probleme in ziua cununiei.

II. Procedura de programare pentru cununia civila in Bucuresti

Pentru a programa o cununie civila in Bucuresti, trebuie sa urmati un anumit proces si sa indepliniti anumite cerinte. In acest sens, autoritatile au pregatit o procedura clara si detaliata pentru acest proces in acest „Ghid complet pentru cununiile civile in Bucuresti: Acte, proceduri, costuri si locatii de vis”:

A. Cununia civila în Sector 1

Daca doriti sa aveti cununia civila în Sectorul 1 din Bucuresti, trebuie sa accesati site-ul oficial al primariei Sectorului 1 si sa urmati procedura de programare online sau sa mergeti personal la primarie. Vezi locatia aici.

B. Cununia civila în Sector 2

Pentru cununia civila în Sectorul 2 din Bucuresti, puteti face programarea online prin intermediul platformei oficiale a primariei Sectorului 2 sau puteti merge la primarie personal pentru a face programarea. Vezi locatia aici.

C. Cununia civila în Sector 3

Pentru cununia civila în Sectorul 3 din Bucuresti, puteti face programarea online sau puteti merge la primarie pentru a face programarea personal. Accesati site-ul oficial al primariei Sectorului 3 si urmati procedura de programare online. Vezi locatia aici.

D. Cununia civila în Sector 4

Daca doriti sa aveti cununia civila în Sectorul 4 din Bucuresti, puteti accesa site-ul oficial al primariei Sectorului 4 si urmati procedura de programare online. Alternativ, puteti merge la primarie pentru a face programarea personal. Vezi locatia aici.

E. Cununia civila în Sector 5

Pentru a programa cununia civila în Sectorul 5 din Bucuresti, vizitati site-ul oficial al primariei Sectorului 5 si urmati pasii pentru programare online sau mergeti la primarie în persoana. Vezi locatia aici.

F. Cununia civila în Sector 6

Daca doriti sa va casatoriti civil în Sectorul 6 din Bucuresti, accesati site-ul oficial al primariei Sectorului 6 si urmati instructiunile pentru programare online sau mergeti la primarie pentru a programa personal. Vezi locatia aici

III. Costurile si taxele pentru cununia civila in Bucuresti

A. Taxa de cununie civila estimativ

Taxa pentru cununia civila in Bucuresti este stabilita la nivel national si este de aproximativ 212 lei.

B. Cat costa cununia civila in Bucuresti (pret estimativ stare civila si restaurant)

In ceea ce priveste costurile pentru organizarea unei cununii civile, acestea pot varia in functie de preferintele si bugetul fiecarui cuplu.
Costul pentru inchirierea salii de starea civila difera in functie de sectorul din Bucuresti unde se face cununia civila si poate fi in jur de 200-300 lei pentru o ora.

Pentru cununii civile in aer liber sau in locatii speciale, costurile pot fi mai mari, in functie de serviciile incluse, cum ar fi decoratiunile, muzica sau serviciile de catering.

In plus, daca cuplul doreste sa organizeze o receptie sau sa mearga la un restaurant, costurile pot creste considerabil.
Astfel, costurile totale pentru organizarea unei cununii civile pot varia intre cateva sute de lei si cateva mii de lei, in functie de preferintele si posibilitatile fiecarui cuplu.

C. La cununia civila se dau bani de la primarie?

In general, la cununia civila nu se dau bani de la primarie. Taxa pentru cununia civila este platita de cuplu la depunerea dosarului de casatorie, iar costurile pentru organizarea evenimentului sunt suportate de fiecare cuplu in parte.

Costurile si taxele pot suferi modificari în timp si este posibil ca acestea sa nu fie actualizate în acest moment. Inainte de a lua o decizie cu privire la organizarea unei nunti civile, este recomandat sa verificati informatiile actualizate pe site-urile oficiale ale autoritatilor responsabile.

Cununie civila in aer liber

IV. Cununia civila in aer liber

A. Idei si sugestii pentru cununia civila in aer liber

 • O cununie civila in aer liber poate fi o alegere romantica si originala, care permite mirilor sa isi personalizeze momentul cu detaliile preferate si sa aleaga o locatie cu semnificatie pentru ei.
 • Pentru un decor natural si simplu, puteti alege un parc sau gradina cu flori si verdeata. Pentru un efect wow, puteti alege o plaja sau o stana cu muntii in fundal.
 • Daca aveti o tema preferata, puteti alege sa o integrati in decorul evenimentului. De exemplu, o cununie boho chic poate fi organizata intr-un parc cu perne, draperii si lumini colorate.
 • Daca vremea poate fi o problema, puteti alege o locatie care ofera si o zona de interior, precum o sera cu flori sau o crama.
 • Nu uitati sa aveti in vedere si confortul invitatilor, asigurand scaune si umbrele pentru a proteja impotriva soarelui puternic sau a ploii neasteptate.

B. Locatii frumoase pentru cununia civila in aer liber

 • Parcul Herastrau este o locatie populara pentru cununii civile in aer liber, oferind spatii verzi si amenajate cu banci, terase si zone de joaca.
 • Gradina Botanica este o alta alegere romantica, oferind o varietate de flori si plante exotice, precum si o sera cu flori si fluturi.
 • Plaja La Steaguri din Neptun poate fi o locatie perfecta pentru o cununie civila in aer liber, oferind o vedere impresionanta asupra Marii Negre si o atmosfera relaxanta.
 • Stana de Vale este o locatie deosebita pentru o cununie civila in aer liber, fiind inconjurata de munti si paduri, oferind o priveliste impresionanta.

C. Decoratiuni pentru cununia civila in aer liber

 • Pentru o cununie civila in aer liber, puteti alege decoratiuni simple si naturale, precum aranjamente florale sau frunze de eucalipt.
 • Pentru un efect romantic, puteti alege lumini ambientale, lumanari sau lampioane cu aer cald.
 • Pentru o tema rustica sau boho, puteti alege perne, draperii, covoare sau huse de masa cu modele etnice sau florale.
 • Pentru o cununie pe plaja, puteti alege o arcada decorata cu flori si materiale usoare si colorate, precum tesaturi sau panglici.
 • Programeaza te online pentru cununia civila in aer liber la locatia preferata!

V. Cununia civila vs. cununia religioasa

A. Diferente intre cununia civila si cununia religioasa

 • Cununia civila este un act legal, iar cununia religioasa este un sacrament religios.
 • Cununia civila este oficiata de un ofiter de stare civila, iar cununia religioasa este oficiata de un slujitor religios.
 • Cununia civila nu are nevoie de nicio pregatire sau instruire religioasa, in timp ce cununia religioasa poate necesita cursuri de pregatire sau instruire.

B. Alegerea intre cununia civila si cununia religioasa

 • Alegerea intre cununia civila si cununia religioasa depinde de preferintele personale ale cuplului.
 • Cununia civila este o optiune mai potrivita pentru cuplurile care nu sunt religioase sau care nu doresc o ceremonie religioasa.
 • Cununia religioasa este o optiune mai potrivita pentru cuplurile care doresc sa isi exprime credinta religioasa prin casatorie.
 • Indiferent de alegerea facuta, este important sa se ia in considerare toate aspectele legale si religioase si sa se pregateasca in consecinta.

VI. Fotografia de cununie civila in Bucuresti

A. Importanta fotografiei de cununie civila

Fotografia de cununie civila este unul dintre cele mai importante elemente de la eveniment. Aceasta va fi amintirea care va ramane pentru totdeauna, iar alegerea unui fotograf profesionist potrivit este cruciala. O fotografie bine facuta poate surprinde emotiile, bucuria si frumusetea momentului si poate aduce amintiri vii chiar si dupa multi ani.

B. Sfaturi pentru a avea cele mai frumoase fotografii de cununie civila

 • Alege un fotograf profesionist si cu experienta in fotografia de nunta, astfel incat sa te asiguri ca vei avea cele mai bune fotografii posibile.
 • Comunica-i fotografului de nunta asteptarile si preferintele tale, astfel incat sa fie pregatit si sa poata surprinde momentele importante.
 • Nu uita sa discuti si locatiile unde vei dori sa realizati fotografiile, fie ca este vorba de inregistrarea civila, locul de petrecere sau alte locuri speciale care conteaza pentru voi.
 • Fii natural si autentic in fata camerei foto, lasand emotiile si momentele sa fie surprinse in mod natural.
 • Incearca sa fii relaxat si sa te distrezi in timpul sesiunii foto, astfel incat sa ai amintiri frumoase si placute.
 • Fotografia de cununie civila este o investitie importanta, care merita facuta cu atentie si profesionalism. O fotografie bine facuta poate aduce zambete, emotii si bucurie pentru multi ani de acum inainte.

VII. Concluzie

Fotografia de cununie civila este o modalitate minunata de a va aminti pentru totdeauna de un moment important din viata voastra. Este important sa aveti un fotograf profesionist care sa surprinda momentele cheie si sa va ofere cele mai frumoase poze. In plus, fotografia de cununie civila poate fi un cadou minunat pentru prieteni si familie.

Sfaturi pentru a avea cele mai frumoase fotografii de cununie civila

 • Alegeti un fotograf profesionist cu experienta în fotografia de cununie civila.
 • Intrebati fotograful despre stilul si abordarea sa, pentru a fi siguri ca va plac pozele pe care le va face.
 • Planificati-va timpul astfel încat sa aveti timp suficient pentru a face toate pozele dorite.
 • Ganditi-va la o locatie frumoasa pentru a face pozele.
 • Incercati sa fiti relaxati si naturali în fata camerei foto, astfel încat fotografiile sa fie cat mai reusite.
 • Intrebati fotograful daca ofera servicii de editare foto sau albume foto.
 • Nu uitati sa va bucurati de moment si sa va faceti amintiri frumoase.

Daca sunteti în cautarea unui fotograf profesionist pentru cununia civila din Bucuresti, atunci poate va intereseaza oferta noastra. La Cinematico, oferim pachete foto video pentru nunta, iar cununia civila este inclusa gratuit. Contactati-ne astazi pentru a afla mai multe despre serviciile noastre profesionale de fotografie si videografie.