Cununia religioasa în aer liber: informatii utile

Cununia religioasa în aer liber este un moment esențial din desfășurarea unei nunți. În mod normal, aceasta are loc în cadrul unei biserici, însă trebuie să știi că poți organiza și cununia religioasă în aer liber, în anumite condiții.

De regulă, este destul de dificil să recurgi la această variantă dacă faci parte din Biserica Ortodoxă, deoarece preoții sunt destul de reticenți cu privire la realizarea Tainelor în afara lăcașului de cult.

Totuși, poți opta pentru o ceremonia umanistă sau pentru o nuntă în cadrul altei confesiuni. Deși acestea sunt mai puțin cunoscute la noi, ele se bucură de multă popularitate în străinătate.

Dacă ai visat dintotdeauna la o nuntă ca în filme, in care fotograful nuntii face acel cadru în care tatăl tău să te conduce la altar, organizarea cununiei religioase în aer liber îți oferă această posibilitate.

Cununia religioasa în aer liber

În plus, mulți invitați vor considera oficierea cununiei religioase în aer liber mult mai spectaculoasă. Alegerea, însă, aparține doar viitorilor miri!

Sunt câteva lucruri pe care ar trebui sa le luati in vedere in acest caz.

  • Nu toti preotii sunt de acord cu organizarea cununiei religioase in afara bisericii. Trebuie sa va documentati din timp in acest sens. Ca fotograf de nunta, colaboram cu preoti experimentati, care vor transforma cununia voastra religioasa in aer liber intr-un moment frumos.
  • Cununia religioasa in aer liber presupune costuri suplimentare pe care trebuie sa le luati in considerare de la inceput in bugetul de ansamblu al nuntii. Acestea sunt legate in special de amenajare.
  • Ar fi ideal sa alegeti o locatie pentru petrecerea de nunta care sa aiba si spatiu exterior pretabil pentru o cununie in aer liber. Va veti scuti in acest mod de alte batai de cap si veti economisi timp pretios in ziua cea mare.
  • Un astfel de moment are nevoie si de decor pe lânga scaune, covor rosu si altar. Puteti opta pentru piloni cu aranjamente florale sau pentru o arcada de flori in fata altarului. Posibilitatile sunt numeroase.
  • Daca intre cununie si petrecerea in sine sunt câteva ore, ar fi ideal sa le oferiti invitatilor la finalizarea ceremoniei gustari de tip finger food si bauturi racoritoare.
  • Fiind un moment intim, ar fi recomandat sa invitati doar persoanele apropiate. Beneficiul este ca in acest fel veti simplifica si aspectele ce tin de logistica si costuri.

Vrei sa vezi mai multe fotografii cu nunti in aer liber? Intra aici si vezi portofoliul nostru.