Cununia religioasa in aer liber: informatii utile

Cununia religioasa in aer liber este un moment esential din desfasurarea unei nunti. In mod normal, aceasta are loc în cadrul unei biserici, însa trebuie sa stii ca poti organiza si cununia religioasa în aer liber, în anumite conditii.

De regula, este destul de dificil sa recurgi la aceasta varianta daca faci parte din Biserica Ortodoxa, deoarece preotii sunt destul de reticenti cu privire la realizarea Tainelor în afara lacasului de cult.

Totusi, poti opta pentru o ceremonia umanista sau pentru o nunta în cadrul altei confesiuni. Desi acestea sunt mai putin cunoscute la noi, ele se bucura de multa popularitate în strainatate.

Daca ai visat dintotdeauna la o nunta ca în filme, in care fotograful nuntii face acel cadru în care tatal tau sa te conduce la altar, organizarea cununiei religioase în aer liber îti ofera aceasta posibilitate.

Cununia religioasa în aer liber

In plus, multi invitati vor considera oficierea cununiei religioase în aer liber mult mai spectaculoasa. Alegerea, însa, apartine doar viitorilor miri!

Sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le luati in vedere in acest caz.

  • Nu toti preotii sunt de acord cu organizarea cununiei religioase in afara bisericii. Trebuie sa va documentati din timp in acest sens. Ca fotograf de nunta, colaboram cu preoti experimentati, care vor transforma cununia voastra religioasa in aer liber intr-un moment frumos.
  • Cununia religioasa in aer liber presupune costuri suplimentare pe care trebuie sa le luati in considerare de la inceput in bugetul de ansamblu al nuntii. Acestea sunt legate in special de amenajare.
  • Ar fi ideal sa alegeti o locatie pentru petrecerea de nunta care sa aiba si spatiu exterior pretabil pentru o cununie in aer liber. Va veti scuti in acest mod de alte batai de cap si veti economisi timp pretios in ziua cea mare.
  • Un astfel de moment are nevoie si de decor pe langa scaune, covor rosu si altar. Puteti opta pentru piloni cu aranjamente florale sau pentru o arcada de flori in fata altarului. Posibilitatile sunt numeroase.
  • Daca intre cununie si petrecerea in sine sunt cateva ore, ar fi ideal sa le oferiti invitatilor la finalizarea ceremoniei gustari de tip finger food si bauturi racoritoare.
  • Fiind un moment intim, ar fi recomandat sa invitati doar persoanele apropiate. Beneficiul este ca in acest fel veti simplifica si aspectele ce tin de logistica si costuri.

Vrei sa vezi mai multe fotografii cu nunti in aer liber? Intra aici si vezi portofoliul nostru.