Acte necesare pentru cununia civila in Bucuresti: Ghid complet

Cununia civila reprezinta un moment important in viata oricarei persoane, iar pentru a avea parte de o ceremonie fara probleme, trebuie sa fie indeplinite anumite formalitati si sa se prezinte anumite acte la primarie. In Bucuresti, ca si in alte orase, exista anumite acte necesare pentru cununia civila, iar acest ghid va prezenta tot ceea ce trebuie sa stiti pentru a va putea pregati in prealabil.

Actele necesare pentru cununia civila in Bucuresti

Pentru a putea lua parte la o ceremonie de cununie civila in Bucuresti, trebuie sa indepliniti urmatoarele formalitati si sa va prezentati cu urmatoarele acte:

  1. Documentele de identitate a mirilor

Mirii trebuie sa prezinte actele de identitate in original, respectiv cartea de identitate sau pasaportul valabil. Daca unul dintre miri nu are domiciliul in Bucuresti, acesta trebuie sa aiba cu el si adeverinta de la primarie cu privire la domiciliul actual. De asemenea, trebuie sa aveti o copie de pe actul de identitate pentru a fi depusa la dosarul de cununie civila.

  1. Acte de stare civila

Mirii trebuie sa prezinte o copie a certificatelor de nastere, iar daca unul dintre parteneri a mai fost casatorit sau a avut o casatorie anulata, trebuie sa prezinte acte care sa ateste acest lucru, precum hotararea judecatoreasca sau sentinta civila. In cazul in care exista un deces al fostului partener, trebuie sa se prezinte certificatul de deces.

  1. Adeverinta medicala

Este necesar sa va prezentati cu adeverinta medicala care sa ateste ca sunteti apti din punct de vedere medical pentru a va casatori. Aceasta poate fi eliberata de catre orice medic de familie sau de catre o clinica privata.

  1. Declaratia de casatorie

Mirii trebuie sa completeze o declaratie de casatorie, care poate fi obtinuta de la primaria din sectorul de domiciliu sau de la primaria unde va avea loc cununia civila. Aceasta poate fi depusa la dosarul de cununie civila, iar data si ora ceremoniei vor fi stabilite in functie de disponibilitatea primariei.

  1. Taxa pentru cununia civila

In Bucuresti, pentru cununia civila se percepe o taxa care variaza in functie de primarie si de locul unde va avea loc ceremonia. Aceasta taxa se achita in momentul depunerii dosarului de cununie civila si poate fi platita in numerar sau prin card bancar.

In concluzie, pentru a putea lua parte la o ceremonie de cununie civila in Bucuresti, este necesar sa va prezentati cu acte de identitate, acte de stare civila, adeverinta medicala, declaratie de casatorie si sa achitati taxa.

Oferta Cinematico