Cand nu se fac nunti in anul 2023?

Zilele cand nu se fac nunti in 2023 coincid cu zilele de post stabilite de Biserica. Asadar, daca anul 2023 este cel in care vreti sa pregatiti marele eveniment este bine sa alegeti data nuntii dupa ce consultati calendarul cu zile de post.

In anul 2023 nu se fac nunti in urmatoarele zile:

  • In toate zilele de post si în posturile de peste an;
  • In ajunul si în zilele Praznicelor Imparatesti (1-2 februarie; 24, 25 mai; 3, 4, 5 iunie; 15 august; 13-14 septembrie);
  • De luni, dupa Lasatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Pasti pana la Duminica Sfantului Apostol Toma (20 februarie – 23 aprilie);
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (12 – 28 iunie);
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie – 14 august);
  • De Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul (29 august);
  • In Postul Nasterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie);
  • In perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie – 6 ianuarie).

Acum, pentru ca stii cand poti face nunta, e momentul sa-ti alegi un echipa foto video pentru nunta ta formata din fotograf nunta Bucuresti si cameraman de nunta. Te vom ajuta sa ajuta sa ai cele mai frumoase filmare / fotografii de nunta de la nunta ta.

Fotograf nunta Bucuresti - Cinematico

In general, în zilele de post, Biserica Ortodoxa nu savarseste nunti, însa putini stiu ca se pot obtine, totusi, dezlegari, însa doar în cazuri exceptionale.

In Biblie nu sunt specificate în mod clar restrictii referitoare la Taina Casatoriei, dar canoanele bisericesti nu permit organizarea de nunti în anumite perioade.

Cand nu se fac nunti în anul 2023?

Astfel, nu se fac nunti în cele patru mari posturi de peste an: Postul Pastelui, Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului si cel al Nasterii Domnului (Postul Craciunului).

Cand se da dezlegare la nunta si cum se obtine?

Desi regulile referitoare la nuntile în post sunt foarte stricte, exista posibilitatea unor exceptii atunci cand este vorba despre situatii deosebite.

Astfel, persoanele care întrunesc anumite conditii pot primi dezlegare. Dezlegarea este data doar de un înalt ierarh cum ar fi un episcop.

Cei care doresc neaparat sa se casatoreasca în perioada postului trebuie sa aiba un motiv bine întemeiat pentru a obtine dezlegarea. Spre exemplu, cuplurile care urmeaza sa plece din tara si se vor întoarce abia peste o perioada foarte lunga de timp si nu îsi pot amana data nuntii pot primi dezlegare.

Totodata, pentru a obtine dezlegare, mirii trebuie sa renunte la petrecerea de dupa oficierea casatoriei în biserica.

Pret Fotograf Nunta Bucuresti - Cinematico

Click ››› CERE OFERTA DE PRET