Când nu se fac nunți în anul 2023?

Zilele când nu se fac nunți în 2023 coincid cu zilele de post stabilite de Biserică. Așadar, dacă anul 2023 este cel în care vreți să pregătiți marele eveniment este bine să alegeți data nunții după ce consultați calendarul cu zile de post.

În anul 2023 nu se fac nunți în următoarele zile:

  • În toate zilele de post și în posturile de peste an;
  • În ajunul și în zilele Praznicelor Împărătești (1-2 februarie; 24, 25 mai; 3, 4, 5 iunie; 15 august; 13-14 septembrie);
  • De luni, după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paști până la Duminica Sfântului Apostol Toma (20 februarie – 23 aprilie);
  • În Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel (12 – 28 iunie);
  • În Postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie – 14 august);
  • De Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august);
  • În Postul Nașterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie);
  • În perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie).

Acum, pentru ca stii cand poti face nunta, e momentul sa-ti alegi un echipa foto video pentru nunta ta formata din fotograf nunta Bucuresti si cameraman de nunta. Te vom ajuta sa ajuta sa ai cele mai frumoase filmare / fotografii de nunta de la nunta ta.

Fotograf nunta Bucuresti - Cinematico

În general, în zilele de post, Biserica Ortodoxă nu săvârșește nunți, însă puțini știu că se pot obține, totuși, dezlegări, însă doar în cazuri excepționale.

În Biblie nu sunt specificate în mod clar restricții referitoare la Taina Căsătoriei, dar canoanele bisericești nu permit organizarea de nunți în anumite perioade.

Când nu se fac nunți în anul 2023?

Astfel, nu se fac nunți în cele patru mari posturi de peste an: Postul Paștelui, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului și cel al Nașterii Domnului (Postul Crăciunului).

Când se dă dezlegare la nunta și cum se obține?

Deși regulile referitoare la nunțile în post sunt foarte stricte, există posibilitatea unor excepții atunci când este vorba despre situații deosebite.

Astfel, persoanele care întrunesc anumite condiții pot primi dezlegare. Dezlegarea este dată doar de un înalt ierarh cum ar fi un episcop.

Cei care doresc neapărat să se căsătorească în perioada postului trebuie să aibă un motiv bine întemeiat pentru a obține dezlegarea. Spre exemplu, cuplurile care urmează să plece din țară și se vor întoarce abia peste o perioadă foarte lungă de timp și nu își pot amâna data nunții pot primi dezlegare.

Totodată, pentru a obține dezlegare, mirii trebuie să renunțe la petrecerea de după oficierea căsătoriei în biserică.