Draga Superficialitate!!!

2019, anul in care am renuntat la a mai lua contracte pentru nunti superficiale, mai bine spus alaturi de miri ce cred ca video e tot una cu foto, sau invers…

„Ne plac foarte mult fototgrafiile dv.”, mesaj primit pe un site dedicat exclusiv filmarilor de nunta… m-a debusolat, recunosc, ma uit sec la mesaj si incerc sa-mi dau seama unde am gresit…

Mi se pare inacceptabil sa ceri o oferta de pret dar tu ca viitor mire/mireasa sa nu vizualizezi portofoliul acelui prestator.

Stiu, suntem ocupati, pe fuga intre servici si rate si gasirea celui mai bun text pentru invitatiile de nunta, pentru ca da, va spun discutie reala, dintre o viitoare mireasa si prietena ei.

„- Fata! cum merg pregatirile?”
„-Bine, dar am schimbat textul invitatiilor de 5 ori, nu am gasit deloc un text potrivit.”

urmeaza alte 2-3 schimburi de replici

„- Fotograf si cameraman ti-ai luat? „
„- I-am luat pe unii dar nu stiu exact ce fac… vedem!!!!”

WHAT!!!

Schimbi de 5 ori textul invitatiilor, dar pentru amintirile tale, i-ai luat pe unii???

Inteleg perfect ideea ca mirii de multe ori au un buget pe care nu doresc sau nu pot sa-l depaseasca.  Sunt diferite categorii si ii admir sincer pe cei care desi oferta mea de pret le depaseste bugetul,  imi multumesc pentru oferta si imi spun motivul pentru care nu pot merge mai departe cu rezervarea. Perfect de acord! Chiar incerc sa le ofer sfaturi si idei, pentru ca stiu cat de important este ca cineva sa te consilieze sincer si dezinteresat!

Dar ce facem cu vanatorii de oferte foto video?

Cei care vor mult, bun si ieftin, ca doar au dat 5000 pe rochie, la video daca se poate mai putintel ca aranjamentele florale au costat mult, dar cu amintirile cum ramane?

Ajung sa discut cu miri si fireste ii intreb, daca au vizualizat portofoliul meu.

„Ne-am uitat putin” sau „Ne-a spus cineva ca faci o treaba buna”… categoria de raspunsuri ok, insa gasim si…

„A, nu, nu am avut timp, am zis sa cerem o oferta si daca pretul este ok ne uitam si pe clipuri”.

Pai, in viziunea mea, nu are cum sa fie ok oferta de pret daca tu nu stii ce fac in domeniul videografiei de nunta, e logic sa nu platesti ceva despre care nu stii!!!

Cam cat de superficial sa fii?

Sa te intereseze strict pretul si nimic altceva, in conditiile in care investesti in nunta ta dar nu investesti nimic in amintirile tale?

2019, anul in care am refuzat sa merg la nunti unde mirii nu-mi cunosc portofoliul. Daca pana acum nu puneam foarte mare accent ca mirii sa-mi cunoasca portofoliul atat timp cat acceptau oferta de pret. Am ales cu buna stiinta sa merg doar alaturi de miri ce pun aceentul pe amintirile lor, miri ce imi cunosc activitatea si suntem pe aceeasi lungime de unda.

Cei care deja ma cunosc stiu ca pun mare accent pe comunicare si pe relatia om-om, in spatele aparaturii si tehnici sunt totusi un om care comunica si vrea sa va inteleaga pe voi asa cum sunteti pentru a arata in clipul de nunta povestea voastra.

Pentru ca da, filmarile de nunta arata povestea voastra vazuta din viziunea mea, de aceea pun aceent pe comunicare si pe o intalnire inainte de a semna un contract.

Acest articol nu face referire doar la filmarile de nunta, am devenit superficiali in toate domeniile, tratam totul pe repede inainte, nu mai avem timp, nu ne mai bucuram de nimic, suntem intr-o continua alergatura sperand sa gasim ”reteta fericirii”