Cum sa stii exact numarul de invitati ca sa nu ramai cu datorii dupa nunta

Știi care este diferenta între a fi invitat si a fi nuntas?

In momentul cand oferi o invitatie unei persoane, acea persoana devine invitat la nunta ta. Insa tu nu ai garantia ca acea persoana te va si onora cu prezenta la nunta. Atat timp cat doar i-ai oferit invitatia, el sau ea ramane un simplu invitat. In momentul participarii efective la eveniment el sau ea îti va deveni nuntas.

Pentru a retine cat mai usor aceasta diferenta, te poti gandi asa: invitat este cel caruia tu îi oferi un plic INAINTE de nunta, iar nuntas este cel care îti ofera tie un plic DUPĂ nunta.

De ce te intereseaza numarul estimativ de nuntasi?

In primul rand pentru ca pentru tine nuntasii implica costuri: cu meniul, cazarea, fotograful de nunta si altele! In al doilea rand, daca estimezi corect numarul de nuntasi îti vei putea crea realist bugetul de nunta. Și nu în ultimul vei putea sa alegi o locatie potrivita din punct de vedere al capacitatii. Vei alege o locatie nici prea mare, care sa para goala, dar nici prea mica, pentru ca mai apoi lumea va fi înghesuita atat la masa cat şi pe ringul de dans.

Pentru a putea estima numarul de nuntasi am nevoie de tine sa fii realist!

Nu putem trece mai departe daca visam cu ochii deschişi. Nu estima ca îti vor veni sute de invitati, ca oamenii abea asteapta sa vina la nunta ta si ca toate invitatiile oferite vor fi onorate.

Fotograf Nunta Bucuresti - Filmare nunta 4K si drona - Cinematico.ro

Impreuna cu jumatatea si familia ta, începeti sa creati o lista reala de persoane care va vor veni la nunta. Foloseste-te de urmatoarele întrebari ca sa începi sa selectezi doar persoanele pe care mizezi ca vor veni la nunta:

1. Ai vorbit cu aceasta persoana în ultimul an?

Am vazut destui miri care au dat invitatii tuturor colegilor de liceu si facultate cu care nu mai tinusera legatura deloc în ultimii 4-5 ani. Credeti ca au venit acele persoane la nunta? Nu! Daca nu ai vorbit cu o persoana în ultimul an, nu te astepta sa vina la nunta chiar daca o inviti, confirma si tot asa. Nu va veni pentru ca nu se simte atasata de tine în niciun fel.

2. Petreceti timp împreuna cu aceasta persoana si în afara serviciului sau obligatiilor ?

Aveti o relatie? Va vizitati? Iesiti în oras? Aveti hobbyuri comune?

3. Ai fost invitat sau crezi ca vei fi invitat la nunta celui pe care tocmai îl inviti?

Daca ai fost invitat sau crezi ca te va invita înseamna ca aveti o relatie si ca cel mai probabil va veni la nunta ta.

4. Consideri ca aceasta persoana are o obligatie fata de tine?

Poate ai ajutat la un moment dat aceasta persoana, poate aveti asociati comuni, clienti comuni. In general, la nunti vin familia, rudele, prietenii si obligatiile. Obligatii nu e un cuvant urat ci o categorie aparte de oameni care se simt îndatorati cumva sa te onoreze cu prezenta, oameni care desi nu îti sunt rude sau prieteni, vin la nunta ta dintr-un motiv diferit, printr-o asociere diferita.

5. Este ruda cu tine?

6. Este o persoana care nu crezi ca poate lipsi de la nunta?

Daca ai fost realist, din lista totala de invitati ar trebui sa mai scazi intre 15-20%, iar acesta va fi numarul tau estimativ de nuntasi.

Daca ai estimat corect numarul de nuntasi poti calcula linistit bugetul nuntii înmultind numarul estimat de nuntasi cu darul mediu de nunta de persoana din zona ta. Acela va fi bugetul nuntii tale.