Foto si Video la nunta

FOTO SI VIDEO LA NUNTA. INTREBARI SI RASPUNSURI.

Ai stiut, ca lucruri interesante si vesele se intimpla pe parcursul intregii nunti? – anume de aceea e necesar numaidecit sa inviti un fotograf si un operator video. Fotografiile si filmul video pastreaza zimbetele, lacrimile, imbratiserile fierbinti, toasturile – toate aceste sunt cuprinse intr-o singura zi si un spatiu limitat. Aici vei gasi totul, ce trebuie sa stii despre operator si fotograf.

De ce trebuie sa ai un fotograf de nunta si un operator video?

FOTO SI VIDEO LA NUNTA. INTREBARI SI RASPUNSURI.

Un fotograf de nunta trebuie sa fie in lista invitatilor. Aici nu e cazul sa economisesti. Sa inviti sau nu un videograf – hotarasti singur, dar in timp ce fotograful pastreaza chipul tau si apropiatilor tai in poze, gindeste: cite sunete interesante si miscari vei lasa sa treaca! Cuvintele calde, marsul de mariaj, toasturile oaspetilor si melodia primului vostru dans vor ramine dincolo de cadru. Un aparat fotografic nu le va pastra in amintire. Mai bine invita ambii specialisti, investitiile se vor justifica. Crede-ne.

Cum sa gasesti un cameraman si fotograf de nunta bun in Bucuresti?

Un sfat vechi: «Crede in ceea, ce stii» si cere recomandari de la rude si prieteni. Cind vei compune lista din citeva pretendenti, vezi lucrarile lor. Sigur, fotografiile si clipurile video expuse pe site, vor fi cele mai bune lucrari ale lor. Vei avea posibilitatea sa intelegi, cum privesc ei lumea din jur. Poti sa le mai ceri citeva lucrari. Coincidenta parerilor e foarte importanta pentru o fotografie si o filmare buna a nuntii tale.

E bine, cind fotograful nuntii si cameramanul se inteleg bine intre ei?

Sigur, nu e necesar sa fie cei mai buni prieteni, dar ar fi bine, daca gasesti specialisti, care au mai lucrat impreuna – un fotograf si un cameraman. Daca deja ai gasit un fotograf, cere sa-ti recomande un operator video, sau invers. Si atunci ti-i garantat un tandem bun.

Ce trebuie sa intrebati pe fotograf si cameraman la prima intilnire?

Daca dupa sortare in lista ti-au ramas 3-4 persoane, e timpul sa te intilnesti cu ei. Cere fotografului sa-ti arate un album de mariaj implinit. Cind vei vedea portretele si fotografiile din album, iti va fii mai usor sa apreciezi.
Cind te vei intilni cu cameramanul, cere-i sa-ti arate o bucata de 20-30 minute dintr-o nunta montata, in locul clipurilor de 5-10 minute, ce le poti vedea pe site. Fiti atenti la calitatea sunetului si imaginii video, cit de lente sunt trecerile intre scene.

Ce fel de personalitate este fotograful ales sau videograful. E important?

Trebuie sa te simti confortabil alaturi de omul care te filmeaza la nunta ta. Chiar insusi va merge la contact prietenesc, pentru a intelege, de ce anume iti este nevoie. Tine minte: acesti oameni vor fi alaturi de tine pe parcursul intregei nunti. De aceea e nevoie sa va intilniti din timp, pentru a clarifica toate momentele. Pentru ca filmul nuntii si albumul de mariaj sa fie ca in visul tau, e bine, ca parerile voastre sa coincida.

Foloseste editarea excesiva ?

Fotograful tau poate folosi efecte, pentru a face niste corectitudini. Tine minte: de obicei trec 6-8 saptamini, pina ce vei primi fotografiile de la nunta. Daca iti promite, ca va indeplini comanda timp de citeva zile, gindeste-te: cit timp va investi in fotografiile tale si cit de calitative se vor primi. Prelucrarea adaugatoare a fotografiilor are costul suplimentar, de aceea trebuie va clarifica acest lucru din timp.

De ce sa faci nunta duminica?

Au adus cu ei prea mult echipament foto video?

Timpul, cind operatorul foto, sau video ducea dupa el o geanta giganta cu utilaj, a trecut. Tehnologiile noi permit ca totul sa devina mai compact, pentru ca operatorul video sa se mobileze mai usor. Dar tine minte, fotograful si cameramanul pot sa foloseasca utilaje suplimentare. De exemplu, pentru iluminarea mai avantajoasa a salii de nunta. Atunci si cadrele se primesc mai bune.

Trebuie sa facem lista cu ce e nevoie sa filmeze sau fotografieze?

Nu e necesar sa le amintesti operatorilor Video si Foto, ce anume doresti sa intre in cadru. Ei doar sunt profesionisti in domeniul sau. Nu-ti face griji, ei nu vor uita sa pastreze in memorie primul dans, sau cum taiati tortul miresei. Dar daca doresti sa vezi in cadru ceva anume, mai bine le spui din timp (spre exemplu, pe bunica ta).

Foto si video la nunti au suferit in tendintele modei?

Totul se schimba, apar noi tendinte ale modei chiar si in asa arta, cum este filmarea mariajului. Sunt multe variante. Poti dupa ceremonia mariajului sa imbraci din nou rochia de mireasa si sa-ti organizezi o sesiune foto, spre exemplu, in bazin sau in muzeu. Sau niste poze senzuale, unde imbraci totul, in afara de rochie: e in moda!

La filmarea video tot poti apela la fantezie. Imagineaza-ti, faceti repetitia primului dans intr-un parc, iar apoi, cu ajutorul montajului, aceste clipe nimeresc in acel moment, cind dansati primul dans in ziua nuntii. Totul depinde de fantezia voastra si de talentul operatorului.

Invitind un fotograf si cameraman la nunta, tine minte, o faci pentru tine si jumatatea ta. E placut uneori sa te simti o mica steluta. Ba chiar nu steluta, ci o stea, care se filmeaza in filme si e inconjurata de o multime de admiratori. Ei bine. Numai un admirator, in schimb e cel mai iubit dintre toti!

Cum sa gasim un cameraman de nunta bun in Bucuresti?

Deci, se apropie un eveniment deosebit, si D-ra ati hotarit, ca merita inregistrat. Varianta: «un prieten cu camera video», o dam la o parte. Dar cum sa alegeti un cameraman pentru filmarea video si montajul filmului D-stra? Raspunsul este simplu – priviti modelele filmelor, ce au la baza tematica evenimentului D-stra – Nunta, Jubileul, Balul de absolvire, Matineul copilului, sau o serata la serviciu. Aveti incredere in gustul D-stra: daca v-a placut, opriti-va la propunerea aceasta. Se intimpla ca, privind un film, nu puteti lua decizia – parca totul e bine, dar ceva nu-i asa.

Alege Cinematico: Fotograf Nunta Bucuresti!

Atunci priviti lucrarile a mai multor operatori video. Necesita mai mult timp, dar merita. Amintirea evenimentului solemn va ramine inregistrata intr-un film video si pe fotografii, care le veti privi impreuna cu copiii si nepotii D-stra. Neaparat se va gasi acel operator video, privind lucrarile carui, veti spune: este ceea, ce imi doresc!

Fiecare operator video are un stil unic de lucru. Un moment important – comandarea filmarii video prin intermediul unei firme. Aici e bine sa va convingeti, ca va filma anume acel om, al carui lucrari vi s-au aratat. De asemenea, e de dorit, ca materialul video filmat sa fie montat tot de acel operator. Dar uneori exista echipe, cind unul filmeaza, iar altul face montajul filmului.

Este bine, daca cameramanul dispune de aparatura scumpa si moderna – camera video, iluminare suplimentara, acumulatoare puternice, dar aceasta, in principiu nu e cel mai principal. Ca amintirea va va ramine nu tehnica moderna, ci filmul. Deci, e mai bine un operator profesionist cu experienta, dar cu o camera video mai “simpla”, decit un amator fara experienta, dar cu cea mai noua camera si multe “variante”.

Este necesar sa hranim fotograful si cameramanul la nunta?

Multi tineri se intereseaza, trebuie sau nu de comandat locuri suplimentare la restaurant pentru operatori. Unii considera, ca banchetul de nunta si asa costa foarte scump, dar si sa mai hranesti oamenii, care sunt remunerati pentru lucru sau, e in plus. Fiecare pereche isi are parerea sa. Nu este obligatoriu sa comandati locuri suplimentare la restaurant pentru operatorii foto si video. Ei sunt la lucru, sunt permanent in miscare, in orice moment pot sa se ridice de pe loc si sa inceapa sa lucreze.

De aceea, o masuta aparte cu gustari, tartine si apa minerala sau suc va fi suficient. De obicei, se organizeaza o masuta cu bucate pentru muzicanti, iar D-stra puteti sa mai adaugati doua locuri: pentru fotograf si cameraman. Mentionez la fel, ca intrebarea cu hranirea depinde si de timpul petrecut impreuna cu tinerii indragostiti. Dar daca filmarea dureaza intre 12-2, sau chiar 16 ore, ar fi bine sa avem posibilitatea de a ne alimenta, deoarece la acest timp se mai adauga 2-3 ore: Dimineata in drum spre casa miresei (mirelui) si seara in drum de la restaurant spre casa noastra.

Credeti-ne, luind micul dejun la 6-7 dimineata si pornindu-ne la lucru, e foarte greu seara sa filmezi mesele pline de bucate si oaspetii mincind cu pofta, pe cind singuri n-am mincat nimic de dimineata. Daca decideti sa nu hraniti fotograful si cameramanul, nu ne vom supara prea mult. Dar va recomandam sa ne preveniti din timp, pentru ca sa putem lua de acasa tartine si apa. Nu uitati, invitati nu roboti, dar oameni vii.

In caz contrar, operatorii foto si video vor porni in cautarea unui magazin alimentar. Va vor parasi timp de 30-40 minute, dar, sigur, vor anunta animatorul. Dar tineti minte, vor lua din timpul Dumneavoastra, care si asa e prea scump. Mai tineti cont de un lucru important: fiind satuli, vom avea dispozitia buna si chef de lucru.

Cum alegeti sala pentru nunta? (Din punct de vedere al fotografului).

Veti fi mirati, dar parerea unui om obisnuit, despre o sala buna mult difera de parerea operatorului. Deci, ce este o sala ideala, dupa parerea operatorului video! In primul rind – incaperea, unde nu patrunde lumina zilei, numai lumina artificiala si, de dorit, mai multa! Nu e bine, cind in sala sunt geamuri mari, dar cel mai rau este cind in geam mare se afla in spatele mirelui si miresei. Iluminarea suplimentara in acest caz va ajuta, dar fonul din spatele nuntasilor va parea si mai luminos.

Credem, ca nu e nevoie sa va lamurim ca in sala, in afara invitatilor D-stra nu trebuie sa mai fie cineva. In nici un caz. O sala ideala trebuie sa fie mare, cu peretii in nuante deschise, de dorit in ton azuriu. Spatiul pentru dansuri e de dorit sa se afle in aceeasi sala, unde sarbatoriti serata. Este incomod sa iluminezi (si sa dansezi), cind sala este de forma alungita, iar lumea danseaza pe o fisie de 2-3 metri de-a lungul meselor. Intre spatele musafirilor si perete e necesar sa ramina spatiu liber, pentru ca fotograful si cameramanul sa poata liber sa treaca.

Este foarte bine cind operatorii foto si video au mai avut experienta de lucru in comun. Ei stiu sa imparta teritoriul. Este foarte bine, cind ceafa fotografului nu nimereste in obiectivul camerei video. Practic fiecare fotograf va poate recomanda un cameraman si invers. Este o propunere buna. Bineinteles, nu va bazati numai pe cuvintele spuse, dar, asa cum s-a vorbit mai sus – cereti modele de lucru.

REZERVA ACUM! VEZI OFERTA!