Tradiții în trend la nunțile românești

Tradiții în trend la nunțile românești. Interesant subiect, corect?

Indiferent de ce partea a baricadei ești – îți plac sau nu tradițiile – este interesant să vezi despre ce este vorba.

Spune acest lucru din mai multe motive:

1. Vrei să le respecți și ai nevoie de un ghid complet de tradiții în trend la nunțile românești.

2. Nu vrei să le respecți neapărat pe toate, dar merită să vezi dacă este ceva ce ți se potrivește.

3. Nu-și surâde neapărat ideea, dar partenerului tău îi place și atunci vrei să vezi ce compromis poți face și pe unde.

4. Ai de gând să te distrezi la nunta ta, așa că ai în plan să alegi acele tradiții care au potential umoristic ?.

5. Experiența de până acum, ca echipa foto video de nunta, ne ajută să-ți spunem că avem în portofoliu nunți la care alegeriile s-au făcut ținând cont de toate aceste aspect anunțate mai sus.

Acum că am făcut acest preambul în care am explicat care obișnuiește să fie raportarea mirilor din generația ta la acest capitol al tradițiilor, zicem să trecem la treabă și să-ți dăm temă pentru acasă.

Tradiții în trend la nunțile românești

1. Bărbieritul mirelui. O tradiție pe ca o intalnesc ca fotograf de nunta, are ca simbol transformarea flăcăului în bărbat și de care este responsabil cavalerul de onoare.

2. Gătitul miresei. Responsabile de acest moment sunt nasa și domnișoarele de onoare.

3. Hora miresei și ruptul turtei. Dans tradițional care are loc în fața casei miresei. Acest moment este completat apoi de ruptul turtei de care se ocupă nașa.

4. Furatul miresei. Îți amintești că vorbeam mai devreme despre momente care ar putea să te distreze maxim? Iată. Acesta este unul dintre ele. Mai mult decât atât, în zilele noastre, acest obicei a fost extrapolat. Există nunți la care se fură și mirele sau nașii.

Alege Cinematico: FOTOGRAF NUNTA BUCURESTI

5. Dezvelirea miresei. Este un moment asigurat, de asemenea, de nașă care îi dă voalul jos miresei și o acoperă cu un batic sau, mai nou, cu o pălărie. Semnificația momentului este simplă: tânăra domnișoara s-a transformat într-o femeie măritată.

6. Aruncarea buchetului de către mireasă și aruncarea jartelei de către mire. Două momente intens trăite de tinerii și tinerele necăsătorite. Mireasa aruncă buchetul către tinerele necăsătorite și, conform tradiției, domnișoara care-l prinde cu siguranță se va căsători în cel mai scurt timp. Asemănător este și momentul jartelei, aici responsabili de moment sunt mirele și cavalerii.

7. Trecutul pragului cu mireasa în brațe. După terminarea petrecerii, odată ajunși acasă, miri se retrag nu înainte de a asigura momentul trecutului pragului. Acum mirele trebuie să treacă pragul cu mireasa în brațe, pășind astfel împreună în noua viață.

8. Ciorba de potroace. A doua zi după nuntă, la casa mirilor se organizează binecunoscuta ciorbă de potroace la care sunt invitați din nou, cei mai apropiați nuntași.

9. Something old, something new, something borrowed, something blue. Tradiție ceva mai nou intrată în obiceiul românilor, însă destul de uzitată. Tradiția spune că în ziua nunții mireasa trebuie să poarte „ceva vechi, ceva nou, ceva de împrumut și ceva albastru”. Semn de bogăție, sănătate și liniște în căsnicie.

10. Ceremonia nisipului. Originală din America această tradiție se potrivește perfect nunților organizate pe plajă. Pentru realizarea ei este nevoie de două sticluțe sau vaze pentru miri și un bol mai mare în care să încapă nisipul adus de cei doi. De preferat este ca nisipul să fie de culori diferite. Tradiția spune că nisipul turnat de ambii miri în același timp, din vazele lor în bolul cel mare, simbolizează unirea vieților celor doi și a celor două familii.

Așadar, la capitolul „Tradiții în trend la nunțile românești” acestea sunt variantele pe care le-am găsit noi.

Dacă tu te-ai întâlnit cu altele, te așteptăm să le discutăm pe pagina noastră de Facebook.

Esti in cautare de fotograf si cameraman de nunta? Intra si vezi oferta!