Traditii in trend la nuntile romanesti

Traditii in trend la nuntile romanesti. Interesant subiect, corect?

Indiferent de ce partea a baricadei esti – îti plac sau nu traditiile – este interesant sa vezi despre ce este vorba.

Spune acest lucru din mai multe motive:

1. Vrei sa le respecti si ai nevoie de un ghid complet de traditii în trend la nuntile romanesti.

2. Nu vrei sa le respecti neaparat pe toate, dar merita sa vezi daca este ceva ce ti se potriveste.

3. Nu-si surade neaparat ideea, dar partenerului tau îi place si atunci vrei sa vezi ce compromis poti face si pe unde.

4. Ai de gand sa te distrezi la nunta ta, asa ca ai în plan sa alegi acele traditii care au potential umoristic ?.

5. Experienta de pana acum, ca echipa foto video de nunta, ne ajuta sa-ti spunem ca avem în portofoliu nunti la care alegeriile s-au facut tinand cont de toate aceste aspect anuntate mai sus.

Acum ca am facut acest preambul în care am explicat care obisnuieste sa fie raportarea mirilor din generatia ta la acest capitol al traditiilor, zicem sa trecem la treaba si sa-ti dam tema pentru acasa.

Traditii in trend la nuntile romanesti

1. Barbieritul mirelui. O traditie pe ca o intalnesc ca fotograf de nunta, are ca simbol transformarea flacaului în barbat si de care este responsabil cavalerul de onoare.

2. Gatitul miresei. Responsabile de acest moment sunt nasa si domnisoarele de onoare.

3. Hora miresei si ruptul turtei. Dans traditional care are loc în fata casei miresei. Acest moment este completat apoi de ruptul turtei de care se ocupa nasa.

4. Furatul miresei. Iti amintesti ca vorbeam mai devreme despre momente care ar putea sa te distreze maxim? Iata. Acesta este unul dintre ele. Mai mult decat atat, în zilele noastre, acest obicei a fost extrapolat. Exista nunti la care se fura si mirele sau nasii.

Alege Cinematico: FOTOGRAF NUNTA BUCURESTI

5. Dezvelirea miresei. Este un moment asigurat, de asemenea, de nasa care îi da voalul jos miresei si o acopera cu un batic sau, mai nou, cu o palarie. Semnificatia momentului este simpla: tanara domnisoara s-a transformat într-o femeie maritata.

6. Aruncarea buchetului de catre mireasa si aruncarea jartelei de catre mire. Doua momente intens traite de tinerii si tinerele necasatorite. Mireasa arunca buchetul catre tinerele necasatorite si, conform traditiei, domnisoara care-l prinde cu siguranta se va casatori în cel mai scurt timp. Asemanator este si momentul jartelei, aici responsabili de moment sunt mirele si cavalerii.

7. Trecutul pragului cu mireasa în brate. Dupa terminarea petrecerii, odata ajunsi acasa, miri se retrag nu înainte de a asigura momentul trecutului pragului. Acum mirele trebuie sa treaca pragul cu mireasa în brate, pasind astfel împreuna în noua viata.

8. Ciorba de potroace. A doua zi dupa nunta, la casa mirilor se organizeaza binecunoscuta ciorba de potroace la care sunt invitati din nou, cei mai apropiati nuntasi.

9. Something old, something new, something borrowed, something blue. Traditie ceva mai nou intrata în obiceiul romanilor, însa destul de uzitata. Traditia spune ca în ziua nuntii mireasa trebuie sa poarte „ceva vechi, ceva nou, ceva de împrumut si ceva albastru”. Semn de bogatie, sanatate si liniste în casnicie.

10. Ceremonia nisipului. Originala din America aceasta traditie se potriveste perfect nuntilor organizate pe plaja. Pentru realizarea ei este nevoie de doua sticlute sau vaze pentru miri si un bol mai mare în care sa încapa nisipul adus de cei doi. De preferat este ca nisipul sa fie de culori diferite. Traditia spune ca nisipul turnat de ambii miri în acelasi timp, din vazele lor în bolul cel mare, simbolizeaza unirea vietilor celor doi si a celor doua familii.

Asadar, la capitolul „Traditii în trend la nuntile romanesti” acestea sunt variantele pe care le-am gasit noi.

Daca tu te-ai întalnit cu altele, te asteptam sa le discutam pe pagina noastra de Facebook.

Esti in cautare de fotograf si cameraman de nunta? Intra si cere oferta!