5 Lucruri Pe Care Sa NU LE FACI la Cununia Religioasa

5 lucruri pe care sa NU LE FACI la cununia religioasa, pentru ca fotografiile sa iasa perfect!

Fotografiile de nunta sunt modalitati unice de a-ti pastra vie experienta acestui eveniment special din viata ta. Insa, aceasta zi este cu adevarat ziua in care singurul lucru din lume pe care nu ti-l doresti este sa ratezi nunta!

Iar acest lucru se poate intampla din diverse cauze. Insa una dintre cele mai urate posibilitati de a-ti rata nunta este ca fotografiile SA NU IASA CUM TREBUIE. Tocmai pentru a evita acest lucru, astazi ti-am pregatit o lista cu 5 lucruri pe care sa NU LE FACI la cununia religioasa, pentru ca fotografiile sa iasa ok.

Iti povestim azi despre fotografiile de la cununia religioasa, deoarece acest moment este unul extrem de sensibil si pentru tine si pentru invitati, dar mai ales pentru fotograful de nunta.

1. NU INCERCA sa oferi fiecarui invitat din biserica cel mai bun unghi de a privi desfasurarea slujbei!

Iti spunem acest lucru, deoarece toti invitatii vor dori sa ajunga in primele randuri. Ceea ce n-ar fi nimic rau, in perspectiva ta poate… Dar spune-ne si noua… fotograful nuntii cum ar mai trebui sa fotografiize in acest caz ce se intampla in fata altarului?

Intra si vezi oferta de pret

Nu este rolul fotografului de nunta sa se amestece printre lumanari si sa jongleze cu o camera foto de cateva kilograme printre potire, buchete de flori, preoti si invitati. Daca fiecare invitat se inghesuie sa ajunga cat mai aproape de tine, asta va insemna ca fotograful va ramane cel mai probabil in spatele liniei invitatilor, iar prim – planul cununiei tale religioase iti va prezenta eventual doar ce costume frumoase au avut invitatii tai si ce rochii colorate au avut partenerele lor.

Ofera destul spatiu intre invitati si scena din fata altarului, asa incat fotograful sa poata surprinde cu usurinta cele mai semnificative momente.

2  NU INCERCA sa prinzi din ochi fotograful de nunta, pentru a-l atentiona ce sa fotografiize si ce nu sau cand sa te fotografieze ca sa fotografiizi ca un fotomodel!

Se va intampla o singura chestie, daca vei incerca acest lucru. Probabil preotul va trebui sa-ti repete de 2 ori acelasi lucru, tu fiind concentrat sa gasesti cu privirea fotograful. Ok, in fotografii nu vor reiesi aceste momente de desincronizare, dar imagineaza-ti ce vei vedea pe filmarea cununiei religioase?

Chiar vrei sa te faci de ras in fata invitatilor, prin simplul fapt ca din grija fotografului ai uitat un pasaj din juramant sau ai raspuns la intrebarea gresita?

De aceea ai angajat un fotograf profesionist, pentru a scapa de stresul indicatiilor si de a-i arata ce sa faca. Crede-ne. El isi va face treaba mult mai bine si cu rezultate mult mai surprinzatoare decat i-ai putea indica tu. De aceea are studii / experienta in domeniu. Asta face zilnic.

3. NU MIZA NICIODATA PE UN SINGUR FOTOGRAF – fie el oricat de profesionist ar fi!

Un fotograf de nunta profesionist care nu-si aduce cu el o echipa, va fi doar un alt fotograf de nunta depasit de situatie. Indiferent cat de profesionala este aparatura, crede-ne, un aparat foto nu poate fotografia si filma in acelasi timp.

Si chiar daca ar exista aceasta solutie – aparatul este gestionat de un singur om. Te astepti sa faca fata la doua activitati total diferite, in acelasi timp? Intr-un fel va cadea lumina pe obiectiv la fotografie, in timp ce din alt unghi va putea prinde momentul cel mare, in care preotul va astepta cel mai raspicat DA din partea ta, in timp ce filmeaza.

Apeleaza intotdeauna la fotografi de nunta care au echipa! Nunta ta va fi un esec garantat, daca la cununia religioasa, dar si in celelalte momente, nu sunt prezenti minim 2 oameni care sa se ocupe de serviciile foto-video.

4.  NU UITA DE PREZENTA FOTOGRAFULUI IN BISERICA!

Stim ca in acele momente, emotiile te poarta printre nori. Insa incearca sa fii ferm, sa-ti declari juramintele cu o voce ferma si sa nu te gandesti la nimic altceva decat ca esti prezent in fata altarului, acum, in acel moment, nu in biroul firmei de organizare evenimente.

5 lucruri pe care sa NU LE FACI la cununia religioasa

Stii de ce iti zicem toate acestea? Pentru ca altfel, tot ce vei putea auzi pe filmari va fi o voce tremuranda, din care nu se intelege mare lucru, iar fotografiile in completare nu-ti vor oferi decat o fara crispata si acoperita de ganduri.

Cununia religioasa este un adevarat ritual, cu reguli si obiceiuri specifice. Lasa totul deoparte si concentreaza-te pe asta.

Fotograful va sti cum sa faca sa iti surprinda momentele importante alea evenimentului si sa-ti aduca in evidenta tocmai fericirea de pe chipul tau. Insa pentru asta e nevoie ca tu sa arati fericirea, nu sa fii napadit de ganduri si de stres.

Intra si vezi oferta de pret

Daca tu uiti de prezenta lui si te concentrezi pe altceva, faptul ca el este acolo sa-ti fotografiize cea mai frumoasa zi din viata va trece neobservat. Asa incat ii va ramane de pozat doar ceea ce afisezi tu.

5.  Spune NU fotografiilor regizate la cununia religioasa!

Intelegem ca o sedinta foto inainte de nunta este imperios necesara daca iti doresti ca albumul de nunta sa fie unul cu adevarat unic. Aici poti da frau liber creativitatii si ingeniozitatii fotografului si poti poza in diverse pozitii si in combinatii inedite cu obiectele din mediul inconjurator.

Insa cununia religioasa nu e momentul oportun pentru o astfel de regie. Aici totul se intampla cu un scop, tu fiind in fata unui moment cu adevarat divin, nu prin scenariu, ci prin magia momentului in sine. Aici trebuie sa surprinzi doar fericirea, puritatea si naturaletea unui astfel de moment.

Nu este cazul ca fotograful sa-ti ofere indicatii in timpul slujbei. Treaba lui este sa scoata tot ce e mai bun din ceea ce are in fata. Aici trebuie sa te concentrezi strict pe a-ti elibera sufletul si mintea de orice povara exterioara si a-ti declara iubirea in fata celei mai importante etape din viata ta.